Korona Virüsüyle Değişen İnternet Alışverişi

19 Haziran 2020
750
Views

Çin menşeini Covid-19 solunum yolu ile kısa zamanda tüm kıta sahalarına ulaştı. Covid-19’un belirtileri ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Virüsün vücuda girdiğinde 14 güne kadar belirtilerini göstermektedir. Ayrıca Covid-19’a karşı bir aşıda üretilmedi. Bu nedenle tüm dünyada evinde karantina kapandı. Türkiye’de “Evde Kal” anlayışıyla gönüllü karantinaya destek verdi. Bu süreci evimizde geçiriyorken alışkanlıklarımızda değişti.

  • Bu dönemde telefon görüşmeleri %80 yakın görüntülü konuşma oldu.
  • Mağazalar çalışmalarına ara verdiği için online satışlarına ağırlık verdi.
  • Online kitap alışverişi %32 oranında arttı.
  • Hobi ve oyun setlerinde %50 oranında yükseldi.
  • Fitness salonları faaliyetleri durduğu için online spor malzemesi satışlarında %45 oranında arttı.
  • Turizm ve otomobil kiralama online satışlarında sert düşüş yaşadı. %5 oranında kaldı.

     Korana Virüsü daha önceki tabularımızı kırarak online satışlarında artış sağladı. Genellikle online satışlar evde vakit geçirmek ve fit kalmak için gerçekleşti. Gönüllü karantina döneminde ev ziyaretleri virüs nedeniyle kesintiye uğradı. Bunu yerine çeşitli programlardan görüntülü konuşmalar yapıldı. İş yerlerinin virüsün bulaşma tehlikesi nedeniyle çalışanlarını evlerinde çalışmalarını sağlamıştır. Covid-19 tedavisi buluna kadar aramızda gezmeye devam edecektir. Bu yüzden maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmemiz gerekiyor. Covid-19 bizim alacağımız tedbirden güçlü değildir!    

Makale Etiketleri:
·
Makale Kategorileri:
Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The maximum upload file size: 64 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.