Facebook Reklamlarının Avantajları

9 Mayıs 2019
644
Views

Başarılı işletme sahiplerinin ortak özelliklerine bakıldığında, işletme faaliyetlerinde iki konuya odaklandıkları görülmektedir: Kalıcı Olmak ve Kârlı Satışlar. Her iki konunun da dayandığı temel noktalar analiz edildiğinde ilk sırada reklam ve tanıtım faaliyetlerinin geldiği görülecektir. İçinde yaşadığımız dönemde, sizin yerinizi almayı bekleyin potansiyel rakipleriniz devamlı kendilerini geliştirme gayreti içindeler ve sunduklarınızın daha iyisini sunarak hedef kitlenizin dikkatini çekme yarışında çok ciddiler. Tam da bu yüzden eğer doğru, yeterli ve etkili reklam – tanıtım faaliyetlerinde bulunmazsanız; markanızın, ürünlerinizin ya da hizmetlerinizin kısa sürede unutulması mümkündür. Dünyanın reklama hiç de ihtiyacı yok gibi görünen dev markalarının çok büyük reklam bütçeleri ayırarak, profesyonel reklam aksiyonları geliştirmelerinin sebebi budur.

İnsanlar Neredeyse Siz de Orada Olmalısınız.

Pazarlamanın ana kuralı, insan odaklı hareket etmektir. Bu yüzden reklam ve tanıtım faaliyetlerinizi insanların yoğun olarak bulundukları yerlerde, insanlarla etkileşim oluşturabileceğiniz platformlarda yürütmelisiniz. Bugün internet kullanıcıların yani potansiyel müşteri adaylarınızın %80’den fazlası Facebook’da vakit geçiriyor. İki buçuk milyara yaklaşan Facebook kullanıcı kitlesinin günlük ortalama 2 saat 45 dakikasını yalnızca Facebook’ta geçirdiğini lütfen unutmayın. Hemen her yaş grubundan kullanıcısı olan Facebook nüfusunun ağırlığı 18 – 34 yaşa aralığı. Facebook’ta hesabı olanların büyük çoğunluğu bu platformu mobil cihazları üzerinden takip ediyor.

Rakamlara bakınca her işletme sahibin iştahını kabartan bir tablonun olduğu apaçık ortada. Ancak bu büyük pazarda reklam ve tanıtım faaliyetlerini profesyonel destek alarak yürütmeniz, ayıracağınız reklam bütçesinin ve zamanın, beklentilerinizi karşılayacak şekilde performans sergilemesi adına önemlidir.

Kullanıcıların günlük olarak düzenli bir şekilde Facebook’u takip ettikleri düşünüldüğünde Facebook Reklamcılığının önemi ve getirisi daha iyi anlaşılmaktadır. Facebook reklamcılığının bir başka avantajı ise size, hedef kitlenizi belirleme imkanı sunmasıdır. Yaş, konum ve ilgi alanları gibi kritik kategorilerde tercihte bulunarak marka tanıtımınızı doğru kişilere yapabilir, ürün ya da hizmetlerinizin için yeni müşteriler bulabilirsiniz.

Facebook’ta reklam-tanıtım faaliyetlerini uzman bir ekibin desteğiyle yürütmenizin sağladığı önemli avantajlardan birisi de, reklam için ayırdığınız bütçeyle maksimum sayıda kişiye ulaşma imkanıdır. Geleneksel reklam platformlarıyla değerlendirildiğinde, Facebook reklamlarını profesyonel destek alarak yürütmek ekonomik açıdan gayet mantıklıdır. Facebook reklamcılığının işletmenize sağladığı bir diğer avantaj hızdır. Kısa sürede yüzbinlerce potansiyel müşteri adayıyla etkileşime geçebilir ve yapılan reklam-tanıtım çalışmasının sonuçlarıyla ilgili geri dönüşümü raporlayabilirsiniz.

Tonyukuk Reklam Ajansı Facebook Reklamcılığı

Tonyukuk Reklam Ajansı olarak uzmanlık alanlarımızdan biri de, Facebook reklamcılığıdır. Yeni nesil müşterilere doğrudan ulaşmayı sağlayan bu yeni nesil reklamcılık faaliyetini, alanında uzman ekibimizle işletmeniz adına baştan sona yönetiyoruz. Her bütçeye uygun sosyal medya yönetim paketlerimizin içinde; sosyal medya hesaplarınızın kurulumu, tepeden tırnağa tüm hesabın düzenlenmesi, paket içeriğine göre günlük – haftalık ya da aylık periyotlarda hesabın geliştirilmesi, işletmenize özel ve hedef kitlenizin dikkatini çekecek etkileşim odaklı paylaşımların tasarlanması, bu paylaşımlar yoluyla hesabınızın doğal takipçi sayısının kısa sürede artırılması gibi bir çok hizmet bulunmaktadır.

Facebook hesabınızın kurumsal bir yapıya kavuşturulmasının ardından deneyimli ekibimiz; marka, ürün ya da hizmetlerinizin facebook reklamlarıyla tanıtımlarının yapılmasını da üstlenmektedir. Ajansımız en düşük bütçeyle, en fazla verimin alınmasını hedefleyen Facebook reklamcılığı çalışmalarıyla işletmenize dost bir çözüm ortaklığı hizmeti sunmaktadır.

Makale Kategorileri:
Genel · Sosyal Medya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The maximum upload file size: 64 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.