Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

9 Mayıs 2019
1006
Views

Etkileşimli ve senkronize bir formatta bilgi paylaşımının gerçekleşmesini sağlayan kanalların tamamını Sosyal Medya olarak tanımlamak mümkündür. Bu kanalların belirli kurallar çerçevesinde, en fazla faydanın alınabilmesi adına ve en iyi performansı sergileyecek şekilde yönetilmesi ise Sosyal Medya Yönetimi olarak adlandırılmaktadır.

Dijital platformlarının en etkililerinden olan sosyal medya kanalları, temel olarak iki fayda için kullanılmaktadır. İlki, kişisel ya da kurumsal paylaşımlar yaparak kişisel ya da kurumsal itibarın ve popülerliğin korunmasıdır. İkinci fayda ise, ticari paylaşımlar yoluyla ürünlerin-hizmetlerin tanıtım faaliyetlerini sürdürme ve dolayısıyla ekonomik kazanç elde etme işidir. Buna da kısaca dijital pazarlama süreci diyebiliriz. Şimdi dilerseniz bu iki faydayı biraz detaylandıralım:

1. DİJİTAL İTİBAR

Teknolojik gelişmelerin bizleri getirdiği noktaya baktığımızda sosyal medya kanallarının; kurumlar, firmalar, şirketler ve bireyler için birer dijital kartvizit olarak işlev görmeye başladığına şahit oluruz. Yani kurumların ve kişilerin artık dijital platformlardaki itibarı söz konusudur. İtibar ise kurumlar ve kişiler için riske atılamayacak kadar önemlidir. Sosyal medyanın böyle bir konuma yükseldiği bir dünyada, sosyal medya yönetiminin önem kazanmaması mümkün mü? Elbette değil. Tam da bu yüzden gerek kurumsal markalar gerekse markalaşmayı hedefleyen kişiler dijital itibarlarını profesyonel sosyal medya yöneticilerinin ellerine bırakmaktadırlar.

2. DİJİTAL PAZARLAMA

Pazarlama odaklı çalışan her sektör için insana ulaşmak ve insanla iletişim kurmak temel zorunluluktur. Milyonlarca insanın aynı anda etkileşimde bulunduğu sosyal medya mecralarında markaların, hizmetlerin ve ürünlerin kendilerine yer edinmesi ve bu platformlar aracılığıyla hedef kitlelerine temas etmeleri hayati önem taşımaktadır. Peki sosyal medya da iyi bir yer edinmek ve bu yerin kalıcılığını sağlamak mümkün müdür?

Dijital pazarlama, klasik pazarlama yöntemlerinden farklı olarak daha fazla dikkat isteyen bir süreçtir. Çünkü dijital pazarlama esnasında yapılacak olan en ufak bir hatanın geri dönüşü imkansızdır. Saniyeler içinde milyonlara ulaşan ve daha da önemlisi dolaşıma girdiği andan itibaren paylaşılarak yayılan bu aksiyonlarda sıfır hata ile hareket etmek zorundasınız. Potansiyel müşteri adaylarını markaya, hizmete ya da ürüne yönlendirecek kaliteli içeriklerin üretilmesi, her sosyal medya kanalının ruhuna uygun formatta paylaşımların hazırlanması ve bu içeriklerin doğru zamanlamayla paylaşılması gerekmektedir. Bu konular dikkate alınmadan gerçekleştirilecek olan paylaşımlar ticari itibarı sarsarken, çok ciddi maddi kayıpların da önünü açacak ya da en azından harcanan emeğin ve bütçeni heba olmasına sebep olacaktır.

Uzmanlar tarafından yönetilen sosyal medya kanalları; küçük işletmelerin büyümesini, büyük kurumsal markaların ise potansiyel rakipleriyle mücadele sürecini başarıyla sürdürmesini sağlamaktadır.

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNDE ÇÖZÜMLERİMİZ

Tonyukuk Reklam Ajansının sosyal medya yönetim ekibi, sizin adınıza kişisel ya da kurumsal sosyal medya hesaplarınızı profesyonelce yönetmektedir. Ekibimiz, sosyal medya yönetiminde tutarlılığın temel unsur olduğunun bilincindedir. Amacımız yalnızca hedef kitlenizin ilgisini çekmek değildir. Esas gayemiz hedef kitlenizin ilgisini kalıcı hale getirmek ve markanıza sadık müşteriler oluşturmaktır. Bu anlamda hedef kitlenizi cezbedecek kaliteli içerikler üretirken, bu içeriklerin hangi sosyal medya kanalında, ne zaman, hangi formatta yayınlanacağını da planlıyoruz.

Makale Kategorileri:
Genel · Sosyal Medya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The maximum upload file size: 64 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.